Weerman Bram heeft nieuws dat veel mensen gelukkig zal maken

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Weerman Bram Verbruggen ziet warmer weer onze kant uit komen. We krijgen opnieuw temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar.

Vrijdag waren er in de voormiddag al buien in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, en in de namiddag trokken de buien verder het binnenland in. "Het zijn er minder dan donderdag, en ze zijn ook minder hevig. Tegen de avond wordt het opnieuw volledig droog", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Het werd 16 à 17 graden in het binnenland en 15 graden aan zee. "Het is veel te fris voor de tijd van het jaar." Vannacht wordt het 10 graden aan de kust en 7 graden elders in Vlaanderen. "Misschien valt er aan de kust en in het noordwesten nog een enkele bui, maar op de meeste plaatsen houden we het droog. Er kan hier en daar nevel ontstaan."

Zaterdag volgt er na het ochtendgrijs een zonnige start. "Eerst krijgen we veel zon, later op de dag verschijnen er toch wel vrij veel wolkenvelden, bij temperaturen rond 16 graden."

Wanneer wordt het warmer?

"Begin volgende week zitten de temperaturen in de lift. We gaan opnieuw naar 20 graden en meer. Op woensdag en donderdag zouden we zelfs 22 graden halen."