Bart De Wever waarschuwt bevolking: "Er zullen zware maatregelen komen"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever werkt voort als formateur van een nieuwe federale regering, al zijn de moeilijkste thema's nu op de lange baan geschoven, tot na de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.

Daarna hoopt De Wever voor het einde van het jaar een regering tot stand te kunnen brengen. "Ik ga ervan uit dat ik na 13 oktober met die supernota opnieuw aan de slag kan gaan", zei De Wever op VTM.

"Want er zijn geen duizend manieren om een land te saneren. Hier zullen zware maatregelen moeten komen. En de bevolking beseft dat maar al te goed."

"De andere partijen moeten geen schrik hebben om over hun eigen schaduw te stappen. De mensen weten dat we er niet goed voor staan en dat de patiënt een kuur nodig heeft. Dat zit in die supernota en dat komt gewoon terug op tafel, vanaf 14 oktober."

"Zou totaal onverantwoordelijk zijn"

Of er dit jaar nog geland kan worden, werd De Wever gevraagd. "Eigenlijk moet dat wel, want je moet voor het einde van het jaar een begroting stemmen. Als je dat niet doet, ben je al half mislukt. Europa verwacht van ons ook een begroting. Ik wist dat ik uitstel ging krijgen, maar dat is niet oneindig. Het zou totaal onverantwoordelijk zijn om het nog langer te rekken."

"Alles ligt al op tafel. Het zal ook na 13 oktober een kwestie zijn van: durf je dit nu eindelijk eens aan de bevolking duidelijk maken dat we hier door moeten, en durf je het doen, ja of nee?"

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp