De nummer 1 op Netflix: Joey King schittert in deze bijzondere scifi-film

door: WVDS
UGLIES Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix staat een nieuwe film die het heel goed doet. Het stelt ook ons hele gedachtengoed rond schoonheidsidealen in vraag.

In de dystopische wereld van Uglies is uiterlijk alles. “Wat er in principe gebeurt, is dat je een operatie krijgt als je 16 jaar wordt, zodat je eruit kunt zien zoals je eruit wilt zien”, vertelde Uglies-regisseur McG aan Netflix.

“Het is de overtuiging van de maatschappij dat als we er allemaal uitzien zoals we willen, je conflicten kunt uitroeien.”

Natuurlijk is dat niet helemaal hoe de dingen spelen. En Joey King (A Family Affair, The Kissing Booth), die de rol van Tally Youngblood speelt, belandt per ongeluk in de frontlinies van een ontluikende opstand in deze schijnbaar perfecte samenleving.

De regisseur zijn boodschap is: "En dit is een moment om te zeggen: 'Haal diep adem, werk aan je innerlijke spel, houd van mensen zoals ze zijn en accepteer jezelf zoals je bent', dat een veel vruchtbaardere manier van leven”.

Uglies staat in de Belgische Netflix top 10-lijst op nummer 1.

Kijkers zijn er heel enthousiast over: “Het geeft Divergent vibes en ik vind het geweldig. Het is spannend, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen dat er zeker komt!”

“Genoten van elk stukje van deze film,” “Ik hou van deze film, er zit een morele les in en het geeft een geweldig verhaal over onze keuzes in het leven, zoals tegenwoordig de schoonheidsstandaard plastische chirurgie is.”

Tags