Nu planten voor een kleurrijke lente: Met deze tip selecteer je de beste bloembollen

door: WVDS
collagebloembollen, bloemen (1).jpg
Afbeelding bron: Pixabay

Iedere tuinier weet dat het planten van bloembollen een essentiële taak is om te zorgen voor een kleurrijke tuin in het voorjaar. Maar je vraagt je misschien af: kan je in september al bloembollen planten?

September is in feite een van de beste maanden voor het planten van bloembollen die tijdens de lente bloeien, zoals krokussen, tulpen en narcissen. Bloembollen hebben een koude rustperiode nodig om te bloeien. Door ze vroeg in het najaar te planten, krijgen ze voldoende tijd om zich in de grond te vestigen voordat de echte winterkou toeslaat. Dit kan hun groei en bloei het volgende voorjaar aanzienlijk verbeteren.

Let vooral op het gewicht van de bloembol

Bij het kiezen van bloembollen om te planten, zoek naar degene die stevig en zwaar aanvoelen. Vermijd bloembollen met schimmel, kneuzingen of andere tekenen van beschadiging. Plant de bloembollen met het puntige einde naar boven en de worteluiteinden naar beneden.

De ideale diepte om bloembollen te planten is ongeveer drie keer hun hoogte. Zorg dat je ze ver genoeg uit elkaar plant om ze ruimte te geven om te groeien zonder te concurreren om ruimte en voedingsstoffen. Een goede vuistregel is om ze ongeveer twee tot drie bolbreedtes uit elkaar te plaatsen.

Bedek je geplante bollen met mulch om hen te beschermen

Komt de winter eenmaal, bedek de geplante bloembollen dan met een laag mulch. Dit helpt bij het beschermen van de bloembollen tegen strenge winteromstandigheden en zorgt ervoor dat de grond gelijkmatig vocht vasthoudt.

Vergeet niet je bloembollen te bemesten. Gebruik een goede bloembollenmeststof of een trage, complete meststof. Dit kan helpen bij het bevorderen van de wortelgroei en de vorming van bloemen in het komende voorjaar.

Je zult beloond worden met een uitbarsting van kleur en schoonheid in het vroege voorjaar. Met de juiste planning en zorg kun je genieten van een prachtige lentetuin, vol levendige en bloeiende bollen.

Tags tuin bloemen