"Een nachtmerrie": Eerst haar man verloren, nu 53.000 euro spaargeld kwijt aan oplichters

door: STS
Smartphone
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw die recent haar echtgenoot verloor, tevens de vader van haar kinderen, is nu het slachtoffer geworden van oplichters. Ze zag al het geld van haar rekeningen gaan.

Lindsey uit Bredene verloor in december 2023 haar echtgenoot Michael, met wie ze samen twee kindjes heeft. De man overleed bij een ongeval op een vissersboot.

Nog geen jaar later krijgt de vrouw met een nieuwe tegenslag te kampen. Ze had op Marketplace een artikel aangeboden en geïnteresseerden vroegen haar om een QR-code aan te maken, om zo de betaling te kunnen uitvoeren.

Toen de vrouw boodschappen ging doen, bleek aan de kassa plots dat er nul euro op haar rekening stond. Ze trok naar de bank en liet daar alle rekeningen blokkeren. Maar er is 53.000 euro verdwenen.

"Ik kreeg een verzoek om het geld te krijgen, drukte op ok en korte tijd later was mijn geld weg. Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code te maken en die door te sturen. Maar ze zijn zo inventief", vertelde het slachtoffer aan Het Nieuwsblad.

Echte nachtmerrie

"Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes en nu dit. Soms heb ik het gevoel dat ik straks wakker word en dat alles weer is zoals het voor december vorig jaar was. Maar niets is minder waar. Deze nachtmerrie is echt."

De vrouw deed aangifte bij de politie, die een onderzoek startte.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp