Groenewegen, die sleutelbeen brak door Merlier, heeft boodschap voor de Europese kampioen

door: BVDO
Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

In de Renewi Tour haakten Tim Merlier en Dylan Groenewegen in volle sprint in elkaar. De Nederlander brak daarbij zijn sleutelbeen.

Dylan Groenewegen liep op 27 augustus een sleutelbeenbreuk op, toen hij botste met Tim Merlier. Onze landgenoot werd gediskwalificeerd en gaf later ook op.

“Het was niet de gemakkelijkste breuk, want ik moest onder het mes. Ik had nog een oude plaat erin zitten, die moest er eerst uit worden gehaald. Nu zit er een nieuwe in”, vertelt Groenewegen aan WielerFlits.

“Het vervelende was dat deze breuk echt tegen de schouder aan zat en ze in dat stukje zo veel mogelijk schroeven erin hebben proberen te zetten, net naast de schouder in een stuk van twee centimeter. Dat is gelukt, het zit goed aan elkaar vast en ik heb niet al te veel last.”

Van de botsing zal er niets blijven hangen, zo geeft Groenewegen nog mee. Merlier stuurde zijn collega achteraf een berichtje.

“Daarmee is het ook afgedaan. Af en toe gebeuren er gewoon dingen in massasprints en niemand heeft dat voorval gewild. Tim is een heel goede gast en een mooie Europese kampioen”, besluit de Nederlander.