Wil je een onkruidvrij terras? Met één simpele methode maak je direct komaf met onkruid tussen terrastegels

door: WVDS
Onkruid
Afbeelding bron: pexels

Onkruid tussen terrastegels verwijderen is een onaangename taak die elke tuineigenaar wel kent. Maar iemand moet het doen.

Graag geven we je verder in dit artikel enkele methoden die je snel en goedkoop kunt toepassen om onkruid tussen jouw terrastegels uit te krijgen.

Effectieve methoden om onkruid weg te krijgen tussen je terrastegels

Het eenvoudigste, maar meest tijdrovende proces is handmatige verwijdering. Gebruik een scherp voorwerp, zoals een mes, schroevendraaier of een speciaal onkruidverwijderingstool om het onkruid uit de voegen te trekken. Deze methode is goedkoop, maar kost veel tijd en moeite.

Een andere effectieve methode om onkruid te verwijderen, is het gebruik van azijn. Spuit azijn direct op het onkruid en laat het een paar dagen staan.

De azijn zal het onkruid verwelken en het gemakkelijker maken om het te verwijderen. Zorg er wel voor dat andere planten in je tuin niet in aanraking komen met de azijn.

Geloof het of niet, maar kokend water kan daadwerkelijk helpen bij het verwijderen van onkruid. Giet eenvoudig kokend water over het onkruid dat tussen de tegels groeit. Met deze methode ben je in een mum van tijd van het onkruid af.

Er zijn verschillende natuurlijke onkruidverdelgers op de markt die veilig en effectief kunnen zijn voor het verwijderen van onkruid. Enkele voorbeelden zijn oplossingen met citroenzuur of azijnzuur. Zorg ervoor dat je de aanwijzingen op de verpakking volgt om schade aan je planten te voorkomen.

Wat kan je ter preventie doen om onkruid tussen je tegels tegen te gaan?

Zodra het onkruid is verwijderd, zijn er ook preventieve maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat het terugkeert. Een eenvoudige en effectieve methode is om zand te strooien tussen de terrastegels, wat de groei van onkruid verhindert.

Er zijn dus wel degelijk veel methoden om snel en goedkoop onkruid tussen terrastegels te verwijderen. Het kiezen van de juiste methode hangt af van je persoonlijke voorkeur en de middelen die je tot je beschikking hebt.

Tags terras tuin