Ze fleuren je tuin helemaal op: vermijd deze fouten en geniet nog langer van je kleurrijke geraniums

door: WVDS
geraniums
Afbeelding bron: Pixabay

Geraniums zijn populaire, opvallende planten die elke tuin of huis met kleur kunnen opfleuren. Ze zijn geliefd om hun lange bloeiperiode en vormen een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren tuiniers.

Belangrijkste aspecten van de verzorging van je geraniums

Geraniums verzorgen is niet moeilijk, maar ze hebben wel specifieke vereisten. Eerst en vooral hebben ze veel licht nodig. Zorg ervoor dat je de geranium op een plek zet waar de plant veel zonlicht krijgt. Een op het zuiden gerichte vensterbank is ideaal.

Verder hebben geraniums een hekel aan te veel water. Een situatie waarbij de plant te veel water krijgt, kan schadelijk zijn. Laat de grond tussen de gietbeurten door drogen en zorg voor voldoende drainage.

Geraniums stimuleren om te blijven bloeien

Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om de bloei van geraniums te stimuleren. Verminder het water geven en stop met bemesten in de wintermaanden; dit bevordert de bloei in het voorjaar.

Zodra de bloemen beginnen te verwelken, knip ze dan af. Dit proces staat bekend als deadheading. Het verwijderen van de oude bloemen stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren.

Ook de keuze van de juiste pot kan de bloei stimuleren. Geraniums prefereren nauwe ruimtes, dus kies een pot die goed past bij de grootte van de plant.

Al met al is de verzorging van geraniums niet zo ingewikkeld. Met de juiste zorg en aandacht kunnen deze prachtige planten maandenlang blijven bloeien en je huis of tuin van kleur voorzien.