Frank Duboccage windt er geen doekjes rond: "Ziet er niet schitterend uit"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage ziet het huidige weer ook de komende dagen nog aanhouden. Pas zondag zouden we nog eens een volledig droge dag krijgen.

"Exact een week geleden begon een nazomerse periode, met veel zon en heerlijke temperaturen. Daar is nu niets meer van te merken", zei Frank Duboccage op VTM.

"Het is één en al herfst, met buien en temperaturen die beduidend lager liggen dan vorige week. En ook de volgende dagen zien er niet schitterend uit."

Woensdag trokken er buien over het land, bij maxima van 16 tot 18 graden in Vlaanderen. "Vanavond gaat het eventjes fel regenen. Dat begint tegen de Franse grens, en uiteindelijk gaat iedereen ermee te maken krijgen. Enkele tientallen liters neerslag per vierkante meter is niet helemaal uitgesloten."

Vannacht bedragen de minima 13 tot 14 graden in Vlaanderen. "Pas na middernacht zou het geleidelijk weer droger worden vanaf het zuidwesten. Het laatst wordt het droog in de oostelijke provincies."

Weer voor donderdag

Donderdag wordt het 18 à 19 graden. "De dag begint nog droog, daarna wordt het onstabieler. We mogen verspreid over het land buien verwachten, al dan niet ook met een donderslag."