Na de acties op termijnrekeningen: Op welke spaarrekeningen krijg je nu de hoogste intrest?

door: MRO
termijnrekening sparen bank intrest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Begin september kwam meer dan 20 miljard euro staatsbongeld vrij en daar speelden banken gretig op in met aantrekkelijke rentes op termijnrekeningen en kasbons. Maar rendeert een spaarrekening nog?

De afgelopen weken streden banken om de miljarden die vrijkwamen met zeer aanlokkelijke rentes op termijnrekening. Maar zijn er nog interessante intresten voor wie zijn geld op een spaarrekening laat staan?

De spaarrekeningen die de hoogste intresten opleveren, zijn gebonden aan strenge voorwaarden. De VDK Bank Ritme Spaarrekening levert in totaal (basisrente en getrouwheidspremie) met 3,15% de hoogste intrest op een spaarrekening op volgens Spaargids, maar je mag er maximum 500 euro per maand op storten.

ING en Argenta hebben eenzelfde soort spaarrekening met respectievelijk de ING Tempo Sparen en de Argenta Groeirekening. Ook hier mag je maximaal 500 euro per maand sparen en deze spaarrekeningen leveren in totaal 3,00% intrest op (1,20% basisrente en 1,80% getrouwheidspremie).

Ook de Santander Consumer Bank Vision Max spaarrekening levert in totaal 3,00% intrest op, met een basisrente van 1,20% en een getrouwheidspremie van 1,80%. Maar deze intrest is enkel geldig bij een inlage van minimum 125.000 euro en maximum 300.000 euro.

Eerder deze maand verlaagde de Europese Centrale Bank de rente van 3,75 naar 3,50 procent. Afwachten of de banken de intrest op spaarrekeningen zullen verlagen.