Wat doe je best met je spaargeld? Econoom heeft belangrijk advies

door: MRO
spaargeld termijnrekening  bank
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Over enkele weken loopt de populaire staatsbon af die vorig jaar in september werd uitgegeven. Er komt dan heel wat geld vrij en dus vragen mensen zich af wat ze best met hun spaarcenten kunnen doen.

Ongeveer een half miljoen Belgen investeerden vorig jaar in september in de staatsbon voor in totaal meer dan 22 miljard euro. Dat geld komt vrij en het is duidelijk dat banken alles in het werk stellen om het spaargeld naar zich toe te trekken.

Er komt een nieuwe staatsbon waar je op kan intekenen, maar banken openen eveneens het offensief met termijnrekeningen en kasbons. Bart Abeloos is econoom bij Crelan en heeft een belangrijk advies. Hij raadt aan om, indien mogelijk, ook op langere termijn te beleggen.

"Hou er rekening mee dat de rente tegen volgend jaar, wanneer de nieuwe staatsbon vervalt, gedaald zal zijn. Als je dan opnieuw gaat beleggen, zal dat wéér tegen een veel lagere marktrente gebeuren. Het is dus interessant om een deel van je geld ook op langere termijn te gaan beleggen", legt Abeloos uit in de krant Het Laatste Nieuws.