Bank ING laat je nu makkelijk sparen zonder dat je het voelt in je portemonnee: "Gratis functionaliteit"

door: MRO
ING Bank
Afbeelding bron: Photonews

Bank ING pakt uit met een gratis, nieuwe digitale functionaliteit voor de klanten. Het gaat om 'ING Save Up', een systeem om eenvoudig te sparen zonder dat klanten het echt sterk voelen in hun portemonnee.

Met 'ING Save Up' kan je automatisch sparen wanneer je een overschrijving uitvoert of een betaling met een bankkaart, Google Pay of Apple Pay. Bij die betaling wordt dan automatisch afgerond naar de volgende euro en het verschil gaat automatisch naar je eigen spaarrekening.

Wanneer een klant de functie 'ING Save Up' activeert en een koffie van 2,40 euro betaalt, dan zal dat bedrag afgerond worden naar 3 euro waarbij 0,60 euro automatisch naar de spaarrekening wordt overgeboekt.

Klanten kunnen ook een spaarversneller inzetten. Dan wordt het spaarbedrag verdrievoudigd. In het voorbeeld van de koffie zal er dan geen 0,60 euro naar de spaarrekening worden overgeboekt, maar 1,80 euro.

Op die manier gaat er voortdurend geld naar je spaarrekening zonder dat het om grote bedragen gaat en je het dus niet heel sterk voelt in je portemonnee. ING wil klanten op deze manier de kans geven om op structurele basis te sparen.