Belangrijke verandering voor wie een bankkaart heeft: "Goed om te weten"

door: STS
Bankkaart Maestro verdwijnt
Afbeelding bron: Photonews

De Maestro-bankkaarten gaan verdwijnen, dat staat al een tijdje vast. De kaarten worden vervangen door een Debit Mastercard-kaart of Visa Debit-kaart.

Klanten van BNP Paribas Fortis, Belfius, ING, Argenta en KBC krijgen ter vervanging van de Maestro-kaart een Debit Mastercard. Klanten van Crelan ontvangen een Visa Debit-kaart. Je hoeft daar zelf niets voor te doen, je bank stuurt je nieuwe kaart op met de post.

De oude Maestro-kaarten hebben een beperking. Je kan er niet online mee betalen omdat de driecijferige kaartverificatiecode op de achterkant ontbreekt. Daardoor ben je vaak genoodzaakt om een kredietkaart te gebruiken wanneer je online wil shoppen.

Verschil met kredietkaart

Het verschil met het gebruik van een kredietkaart is dat met een debetkaart het geld onmiddellijk van je rekening gaat, en niet in maandelijkse schijven (waarbij je intrest betaalt) zoals bij een kredietkaart.

"Bovendien betaal je met Debit Mastercard en Visa Debit op meer dan 100 miljoen locaties, online en in fysieke winkels. Of dus op dubbel zoveel ‘plaatsen’ dan met Maestro", meldt Spaargids. "Dat is goed om te weten als je op reis liever met de gewone bankkaart betaalt."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp