BNP Paribas Fortis in verlegenheid gebracht: Man haalt gratis 90.000 euro af, zonder dat er een cent van zijn rekening gaat

door: STS
bnp paribas fortis
Afbeelding bron: Photonews

Een jongeman uit Oost-Vlaanderen is erin geslaagd om tienduizenden euro's af te halen bij BNP Paribas Fortis. Terwijl er geen eurocent van zijn rekening ging.

De 24-jarige Gentenaar kon zonder problemen geld blijven afhalen, en deed dit in totaal zesenveertig keer. Hij kon op die manier een bedrag van maar liefst 90.000 euro bekomen, en dit zonder dat er geld van zijn rekening verdween.

"Door een fout in het systeem bij BNP Paribas Fortis kon de jongeman cash geld afhalen, zonder dat dit werd geregistreerd", weet de openbare omroep te melden. Zo kon hij zijn gang blijven gaan en haast slapend rijk worden. Tot alles aan het licht kwam, toen was het feest voorbij.

Nu is de Gentenaar voor de rechtbank moeten verschijnen. Hij hoorde er anderhalf jaar gevangenisstraf met uitstel tegen hem uitgesproken worden. Het bedrag van 90.000 euro moet hij volledig terugbetalen aan BNP Paribas Fortis.

Volg Redactie24 nu op Instagram