Op welke spaarrekening krijg jij nu de hoogste intrest?

door: MRO
Geld - euro
Afbeelding bron: Shutterstock/Vladyslav Starozhylov

Het is voortaan eenvoudig om na te gaan op welke spaarrekening je het meeste intrest krijgt. Op de website van Wikifin staat nu een tool waarmee je de rentes van gereglementeerde spaarrekeningen makkelijk kan vergelijken.

De tool werd ontwikkeld door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en bevat de gereglementeerde spaarrekeningen die in België worden aangeboden door banken die zijn toegetreden tot het protocol over de vergelijkingstool spaarrekeningen.

In België zijn de meeste spaarrekeningen gereglementeerde spaarrekeningen die een basisrente en een getrouwheidspremie bieden. De basisrente krijg je onmiddellijk, de getrouwheidspremie krijg je pas als je geld gedurende 12 maanden op de spaarrekening blijft staan.

Je kan via deze link de vergelijkingstool vinden waarbij je het bedrag kan ingeven dat je op een spaarrekening wil plaatsen, de termijn dat je wil sparen en een eventuele maandelijkse storting op de rekening. Je krijgt dan de resultaten overzichtelijk weergegeven, met het bedrag van de basisrente en de getrouwheidspremie apart.

Bovendien zie je ook onmiddellijk of je roerende voorheffing moet betalen. Indien je intrest meer dan 1020 euro bedraagt, dan moet je 15% roerende voorheffing op de intrest betalen.