Vier het aspergeseizoen met dit verrukkelijke soeprecept, waar iedereen over zal spreken!

door: WVDS
aspergesoep, eten, recept
Afbeelding bron: Pixabay

Het is weer aspergeseizoen, een perfecte tijd dus om in je keuken aan de slag te gaan met dit witte goud. Een aspergesoep heeft een zacht en romige textuur en is ongelooflijk verleidelijk.

Recept om thuis een lekkere aspergesoep te bereiden

Ingrediënten:

- 500 gr verse witte asperges

- 1 ui

- 1 liter kippenbouillon

- 2 eetlepels boter

- 100 ml room

- zout en peper naar smaak

- verse peterselie

Instructies:

1. Begin met het schoonmaken van de asperges. Snijd de harde uiteinden weg en schil ze grondig. Snijd ze daarna in stukken.

2. Snijd de ui fijn. Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote pan en voeg de gesneden ui toe. Roer regelmatig en fruít de ui totdat deze zacht, maar nog niet bruin is.

3. Voeg de gesneden asperges toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 20-25 minuten op een laag vuur koken.

5. Als de asperges zacht zijn, kun je de soep pureren met een staafmixer tot deze glad is.

6. Voeg de room toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

7. Schenk de soep in kommen en bestrooi met verse peterselie.

Om deze soep magisch te maken zijn er enkele punten waar je op moet letten. Ten eerste, zorg ervoor dat je asperges vers en van goede kwaliteit zijn. Ten tweede, als je een romigere soep wilt, kun je meer room toevoegen.

Het juist afkruiden met zout en peper en regelmatig proeven, zal zorgen voor de perfecte smaaksensatie. Geniet van je smakelijke en gezonde aspergesoep!

Tags soep