Deze soep is een topkeuze wanneer het aankomt op gezonde voedingsstoffen

door: WVDS
wortelsoep
Afbeelding bron: Pixabay

Voor de liefhebbers van soep, en in het bijzonder van de gezonde varianten, is wortelsoep ongetwijfeld een van de topkeuzes. Heerlijk en gezond, een ideale mix.

Wortelsoep is niet alleen verrukkelijk, maar zit ook boordevol voedingstoffen. We geven je graag het recept voor een voedzame en hongerstillende wortelsoep. 

Recept voor een lekkere wortelsoep:

Ingrediënten:
- 500 gram wortelen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander voor garnering

Bereidingswijze:
1. De ui en knoflook fijn hakken.
2. De wortelen schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg hierna de ui en knoflook toe, laat ze zacht worden maar niet bruin.
4. Voeg vervolgens de gesneden wortelen toe aan de pan en kook deze kort mee.
5. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen totdat de wortelen zacht zijn.
6. Als de wortelen volledig gaar zijn, pureer de soep dan met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde massa.
7. Voeg tenslotte zout en peper naar smaak toe, en garneer met wat verse kruiden voor het serveren.

Waarom is wortelsoep zo gezond?
Wortelen zijn een uitstekende bron van een vitamine A variant die een cruciale rol speelt in het behoud van een goed zicht. Ze bevatten ook antioxidanten, waardoor het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker kan worden verminderd.

Bovendien is wortelsoep, dankzij de toevoeging van uien en knoflook, ook rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, en vezels. Hierdoor draagt het bij aan een gezond spijsverteringsstelsel, verbetert het de immuniteit en helpt het bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

Door creatief te zijn met de ingrediënten die u toevoegt, kunt u een kom vol gezonde voedingswaarden creëren. Eet smakelijk!

Tags soep