Bestuurder razend op autokeuring: "Schandalig, machtsmisbruik vind ik dat!"

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Een bestuurder die keer op keer zijn wagen zag afgekeurd worden op de autokeuring, spreekt van machtsmisbruik. Volgens de metingen van verschillende garages was zijn wagen in orde, volgens de keuring niet.

De man uit Olen trok naar het keuringsstation van Geel, maar zag er zijn Mercedes, een dieselwagen, afgekeurd worden omdat er te veel roetdeeltjes gemeten werden. Na een bezoek aan de garage keerde hij terug, maar hij kreeg een groene kaart die maar drie maanden geldig is.

De man ging naar nog twee andere Mercedes-garages en ook daar waren de metingen telkens goed. Hij trok met zes attesten naar het keuringsstation.

"Ik kreeg te horen dat ze alleen hun eigen apparaat vertrouwen. En voor de rest zei een verantwoordelijke mij letterlijk: ‘je m’en fou.' Schandalig toch! Ik vind dat machtsmisbruik", vertelde de man aan Gazet van Antwerpen.

Naar de autokeuring in Wallonië

Uiteindelijk kreeg de man van kennissen de raad om zijn wagen in Wallonië te gaan laten keuren. En jawel: de wagen kwam zonder problemen door de keuring. "Volgend jaar rij ik weer naar Luik. Ik maak er een uitstapje van. In Geel zien ze me niet meer", aldus de bestuurder.

De autokeuring werd door de krant om een reactie gevraagd. Het afdelingshoofd verklaarde dat beslissingen niet aangepast worden aan metingen van anderen. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat als de uitlaat van die wagen perfect in orde was, dat ook dat bij ons het geval was geweest."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp