Verrassend nieuws over autokeuring: Herkeuring wordt op nog meer plaatsen mogelijk dan gedacht

door: STS
autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Het wordt steeds duidelijker hoe het proefproject omtrent de autokeuring zal werken. Je zal niet enkel bij een erkende garage een herkeuring kunnen laten uitvoeren.

De Vlaamse regering voorziet een vijfjarig proefproject waarbij mensen die hun auto afgekeurd zien worden op de autokeuring niet noodzakelijk hun wagen na herstel daar opnieuw moeten voorrijden voor een herkeuring.

Ook erkende garages zullen een herkeuring kunnen uitvoeren, zoals reeds geweten was. Maar daar komen nu ook erkende bandencentrales én erkende autoruitherstellers bij, weet de openbare omroep te melden.

Sterretje in voorruit

Eén van de erkende autoruitherstellers die meedoet aan het proefproject is Autoglass Clinic in Hasselt. "Klanten die een sterretje in het gezichtsveld hebben, een barst hebben of van wie de ruitenwisser niet functioneert, komen nu al bij ons terecht", werd verteld aan VRTNWS.

"Na die herstelling zouden ze dan weer naar de herkeuring moeten en opnieuw de wachttijd ondergaan, terwijl we die herkeuring ook zelf kunnen doen. Zo is de klant sneller geholpen en kan hij weer sneller de weg op."

Volg Redactie24 nu op Instagram