"Vernieuwing op autokeuring vooral gunstig voor deze bestuurders"

door: STS
autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

De vernieuwing die er zit aan te komen op de autokeuring, namelijk dat erkende herstellers zelf een herkeuring mogen gaan uitvoeren, gaat een gunstig effect hebben. En vooral in één provincie, zo zegt Test Aankoop.

Wie zijn wagen ziet afgekeurd worden zal straks niet meer naar de herkeuring moeten rijden. Erkende herstellers zullen gebreken kunnen verhelpen en daarna zélf de herkeuring uitvoeren.

Test Aankoop ziet voordelen voor automobilisten. De wachtrijen aan de autokeuringscentra zouden zo immers ingekort worden, hetgeen ook de bedoeling van het plan is. En met name in één provincie gaan de automobilisten er profijt van hebben.

"In Limburg zijn er veel minder keuringscentra, dus voor die mensen zal dat heel wat frustratie over lange wachtrijen wegnemen", vertelde woordvoerder Laura Clays van Test Aankoop aan de openbare omroep.

Limburg telt immers maar vier autokeuringscentra; in As, Heers, Alken en Hechtel-Eksel. De nieuwe regeling zou vooral daar dus voelbaar moeten worden. "Veel mensen kennen de frustratie om lang te moeten wachten aan een keuringscentrum, dus het is zeker voordelig", denkt Clays.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp