Vanaf volgende maand belangrijke wijziging bij autokeuring

door: PMN
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf volgende maand komt er een belangrijke wijziging bij de autokeuring. De Vlaamse regering zette voor die wijziging definitief het licht op groen.

Wie een wagen heeft die ouder is dan vier jaar moet met zijn voertuig jaarlijks naar de autokeuring. Vanaf het moment dat de nieuwe maatregel van kracht is zal het voertuig nog maar om de twee jaar naar de autokeuring moeten vanaf de dag dat het voertuig vier jaar oud is, tot het voertuig 160.000 km op de teller heeft staan of tien jaar oud is. Vanaf dan moet het voertuig jaarlijks gekeurd worden.

Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) wil met die maatregel de lange wachttijden bij de keuringscentra aanpakken en de klanttevredenheid verhogen. “Autokeuring om de twee jaar wordt al in elf lidstaten toegepast. Het was logisch dat Vlaanderen zou volgen”, licht de minister toe aan Het Belang van Limburg.

Vanaf juli moet je auto maar om de twee jaar naar de keuring vanaf de dag het 4 jaar oud is tot het 160.000 km op de teller heeft staan of 10 jaar oud is

Keuringsfederatie GOCA is het niet eens met deze maatregel. “Het is een stap in de foute richting”, klinkt het daar. Cijfers wijzen immers uit dat jaarlijks 17% van de personenwagens in Vlaanderen een belangrijk technisch mankement vertonen.”

“Een verlengd interval tussen keuringen zal dan ook resulteren in een hoger aantal onveilige wagens op de weg. De aanpassing zal ook negatieve gevolgen hebben voor het milieu.”

Volg Redactie24 nu op Instagram