Autokeuring helemaal hervormd: Voor al deze gebreken herkeuring bij hersteller

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Er is groen licht gegeven voor een ingrijpende hervorming bij de autokeuring. Het gaat om een vijfjarig proefproject dat in 2025 zal starten.

De Vlaamse regering heeft nu haar principiële goedkeuring gegeven voor het proefproject. Dat staat toe om bepaalde herkeuringen te laten uitvoeren bij erkende herstellers. Het moet de lange wachtrijen aan de autokeuringscentra doen krimpen.

"Er wordt gefocust op herkeuringen die de meeste capaciteitswinst opleveren en tegelijk ook door zoveel mogelijk herstellers uit te voeren zijn", verklaart Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

"Het gaat onder andere over gebreken aan banden en wielen, spiegels, lichten, reflectoren, ruiten, interne inrichting (kilometerteller, zitplaats, veiligheidsgordel, airbag…), de uitlaat en spatborden. Denk dan concreet aan de afstelling van de dimlichten, kapotte lichten, versleten of beschadigde banden, beschadigingen aan de ruiten (barsten, sterretjes in ruit), veiligheidsgordels en airbags die niet werken."

Keuring tweedehandsvoertuig

De keuring van tweedehandsvoertuigen bij verkoop, de keuring van een voertuig na een ongeval en de motorfietskeuring maken géén deel uit van dit proefproject.

Volg Redactie24 nu op Instagram