Grote verandering voor wie zijn auto moet laten herkeuren

door: PMN
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Er komt een grote verandering aan voor wie zijn wagen moet laten herkeuren. Het Vlaams Parlement keurde een ontwerpdecreet goed. Het doet dat op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Het kan altijd zijn dat je auto wordt afgekeurd bij de keuring. Je moet je auto dan laten herstellen en bij de keuring laten herkeuren. Daar komt nu verandering in.

Wie zijn auto moet laten herkeuren, hoeft dat niet meer bij de keuring te doen. Je kan je auto in bepaalde gevallen laten herstellen en herkeuren bij een erkende hersteller. Het gaat om een proefproject van vijf jaar dat men nog eens met vijf jaar kan verlengen.

In eerste instantie komen herkeuringen in aanmerking waarvoor geen meettoestellen nodig zijn, zodat herstellers zich ook niet moet bekommeren over investeringen, onderhoud, ijking of kalibratie. Het gaat dan voornamelijk over gebreken aan banden, spiegels, lichten en ruiten. Daarnaast kunnen ook herkeuringen, waarvoor wel meettoestellen (zoals afstelling van dimlichtknoppen) nodig zijn, onder het proefproject vallen. Denk aan de afstelling van de dimlichtkoplampen