Auto gestolen op oprit: 'Vervelend gevoel dat iemand je wagen van op je oprit kan gebruiken"

door: BVDO
auto
Afbeelding bron: pexels

Een groep vrienden hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag een bult geschrokken. Ze vonden de auto van hun kameraad in de gracht.

Enkele mannen schrokken toen ze een auto die in een gracht lag herkenden als die van hun vriend Jasper. De auto lag niet ver van zijn huis, met zijn portefeuille en identiteitskaart er nog in.

Ze belden hem op, maar hij nam niet op. Ze trokken dan maar naar zijn huis. Daar belden ze aan en deed Jasper open. De auto was gewoon gestolen.

Volgens Jasper zou het kunnen dat zijn auto niet gesloten was, maar normaal sluit die vanzelf als je ver genoeg verwijderd bent. Wellicht kon de dief de wagen starten, omdat de sleutel niet ver van de auto lag, zo vertelde hij aan de VRT Nieuws.

Toen de auto te ver van de sleutel verwijderd was, is de auto geblokkeerd. Zo moet de dief de controle over het stuur verloren zijn en in de gracht gereden zijn.

“Er zijn wat schrammen en deuken. Maar ik kan er wel nog gewoon mee rijden. Het meest vervelende vind ik het gevoel dat je weet dat iemand gewoon je auto van op je oprit kan gebruiken”, vertelt Jasper.