Ouders halen uit naar doodrijder van zoon (16): "Ik hoop dat hij ziek wordt en sterft"

door: STS
Francis Aerts
Afbeelding bron: Photonews

De vader van de betreurde Francis Aerts wenst de doodrijder van zijn zoon "het allerslechtste" toe. Die man werd vrijdag veroordeeld tot negen jaar cel.

De 16-jarige Francis werd op 1 augustus 2022 in Temse aangereden door een man die van een feestje kwam. De tiener overleefde de klap niet. De bestuurder van de wagen verkeerde onder invloed van alcohol en drugs. Als klap op de vuurpijl pleegde hij ook nog vluchtmisdrijf.

De bestuurder kreeg vrijdag dan wel de maximumstraf van negen jaar gevangenis opgelegd, voor de vader van het slachtoffer is het niet genoeg. Hij wijst erop dat de man na een derde van die straf te hebben uitgezeten al vrij kan komen.

"Eigenlijk wens ik die man het allerslechtste toe", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Eerlijk? Ik hoop dat hij ziek wordt en sterft. Dat is het enige wat de pijn een beetje zou kunnen verzachten."

"Mijn leven is kapot"

"Ik wéét wel dat de rechter streng is geweest, maar toch voel ik nog steeds evenveel pijn", vertelde moeder Efua aan de krant. "Hij heeft mijn lieve jongen afgenomen. Ik slaap, eet en lach niet meer. Mijn leven is kapot."