Tragisch: Baby sterft door verwaarlozing en sporen van drugs

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een baby is om het leven gekomen in een smerig huis. Zijn ouders verwaarloosden hem en stelden hem bloot aan drugs.

De kleine Ronnie uit het Engelse Stoke-on-Trent werd verwaarloosd door zijn ouders. Toen het jongetje zeven weken oud was, overleed hij. Hij had moeite gekregen met ademhalen, maar zijn ouders schakelden geen medische hulp in.

Daarop kreeg het jongetje een hartstilstand. Op dat moment verwittigden zijn ouders de hulpdiensten wel. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar een half uur later.

Drugs in huis

Onderzoek heeft uitgewezen dat de baby sporen van de drug 'monkey dust' in zijn lichaam had. De ouders geven toe dat ze druggebruikers zijn, maar zeggen op geen enkel moment drugs gegeven te hebben aan hun kind.

Maar de aanwezigheid van de drugs in het huis zou voldoende geweest zijn om tot het overlijden te leiden. "Blootstelling eraan zou het risico op wiegendood verhoogd hebben. Het was duidelijk dat hij een luchtweginfectie had, er was sprake van acute ontsteking", citeert The Sun de politie.

Erbarmelijke leefomstandigheden

Een sociaal werkster beschreef in de rechtbank de situatie waarin het kind moest leven. "Er lagen geen tapijten, er was geen beddengoed, en er stond een potje waarin zich braaksel leek te bevinden."

"Ik werk al 16 jaar in de kinderbescherming en de toestand waarin de kinderen leefden was een van de ergste die ik ooit heb gezien."

De moeder van het kind kreeg 27 maanden gevangenisstraf, de vader kreeg een voorwaardelijke straf.