Lerares heeft seksueel contact met jongen: WhatsApp-berichten doen haar de das om

door: STS
Dader
Afbeelding bron: Nottinghamshire.police.uk

Een lerares is veroordeeld tot een gevangenisstraf nadat ze een jongen seksueel misbruikte. Er werden bezwarende WhatsApp-berichten gevonden op de gsm van het slachtoffer.

De 37-jarige lerares wiskunde gaf de jongen online bijles. Later reisde ze meer dan 150 kilometer naar zijn woonst in het Engelse graafschap Nottinghamshire. De vrouw had vervolgens meerdere keren seksueel contact met hem, ondanks dat ze wist dat hij nog niet meerderjarig was.

In mei 2023 belde de moeder van de jongen de politie, nadat ze ongepaste WhatsApp-berichten van de lerares gevonden had op de gsm van haar zoon. De politie ontdekte vervolgens verschillende belastende aantekeningen op haar laptop, waarin ze het misbruik erkende en zelfs verwees naar de echte leeftijd van de jongen.

Lerares vliegt achter de tralies

De vrouw is vorige week vrijdag voor de rechtbank moeten verschijnen, waar ze een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd kreeg. Haar naam komt ook op de lijst met zedendelinquenten.

"Dit was een afschuwelijke schending van vertrouwen. In plaats van hem wiskunde te leren, maakte ze cynisch misbruik van hem voor haar eigen seksuele bevrediging", citeert The Sun een rechercheur van de politie.