Spelend kind doodgereden door vluchtende chauffeur: verontwaardiging over de strafmaat

door: BVDO
misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een zevenjarige jongen werd in Folkestone op 6 december doodgereden. Er is in Engeland veel verontwaardiging over de straf voor de chauffeur die dat deed.

Het was tussen 17 en 17.30 uur dat William in de tuin aan het spelen was. De bal van de zevenjarige jongen ging over de schutting op straat. William liep de straat op en werd aangereden door een kleine bestelwagen. De chauffeur vluchtte weg na het ongeval. Omstaanders snelden naar de jongen, maar hulp kon niet meer baten.

Een dag later ging de aanrijder eerst nog werken, pas daarna gaf hij zich aan bij de politie nadat zijn vrouw hem daartoe aangespoord had nadat hij in elkaar stortte toen zij vertelde wat er in de buurt gebeurd was.

Het ging om een ongeval waar hij eigenlijk niet veel aan kon doen, maar de chauffeur vluchtte omdat hij rondreed zonder verzekering. De zaak kwam ondertussen voor de rechtbank en op de straf wordt nogal verontwaardigd gereageerd, zo schrijft The Sun.

De man kreeg een gevangenisstraf van 14 weken, volledig voorwaardelijk voor één jaar. Hij werd ook een rijverbod van 12 maanden opgelegd.

Laura, de moeder van William, reageerde furieus. Ze vindt dat haar overleden kind beter verdiende, dan als een overreden beest op straat achtergelaten te worden.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp