Advocaat Omar Souidi zelf voor de rechtbank: "Daarom wordt hij niet vervolgd voor rijden onder invloed"

door: STS
Omar Souidi
Afbeelding bron: Photonews

De bekende Antwerpse advocaat Omar Souidi, die regelmatig in tv-programma's opduikt, is zelf voor de rechtbank moeten verschijnen. Dat komt door een ongeval met vluchtmisdrijf.

In maart 2023 verloor advocaat Omar Souidi de controle over zijn wagen op de Wijnegemsteenweg in ’s Gravenwezel, een deelgemeente van Schilde.

Hij knalde met zijn Land Rover tegen twee geparkeerde voertuigen. De wagen maaide daarna nog een verlichtingspaal omver.

Souidi stapte uit het wrak en verliet de plaats van het ongeval. Toen de politie aan zijn woning stond, bleef de deur gesloten.

"Er kon daardoor niet gecontroleerd worden of de advocaat drank of drugs gebruikt had toen hij het ongeval veroorzaakte. Hij wordt dan ook niet vervolgd voor rijden onder invloed", schrijft Gazet van Antwerpen.

De advocaat zelf zegt die ochtend in slaap gevallen te zijn achter het stuur. Er wordt nu een rijverbod van in totaal anderhalve maand geëist, en in totaal 2.000 euro boete voor overdreven snelheid en het plegen van vluchtmisdrijf.