"Rijverbod tot 5 jaar en geldboete tot 4.000 euro": Betrapte bestuurders riskeren zware straffen

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft heel wat inbreuken vastgesteld bij een controle aan een spoorwegovergang. Wie betrapt werd, moet voor de politierechtbank verschijnen.

De politie van Dilbeek controleerde samen met hun collega's van de spoorwegpolitie aan het station van Dilbeek en dat van Groot-Bijgaarden. Dat gebeurde vorige woensdag, van 6.30 uur tot 14.00 uur.

Heel wat overtreders werden betrapt. "In totaal werden 19 inbreuken vastgesteld voor het negeren van de rode lichten en het alarmsignaal van de overweg. Het gaat om 16 voetgangers, van wie er acht minderjarig waren, twee bestuurders van een wagen en de bestuurder van een elektrische step. Deze laatste legde ook een positieve drugtest af voor het gebruik van cannabis."

Rijverbod en boete

De gevolgen zijn niet min. "Ze zullen zich allemaal moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Deze inbreuken van de vierde graad kunnen bestraft worden met een rijverbod tot vijf jaar en een geldboete tot 4.000 euro."

De politie merkte verder op dat drie automobilisten hun gsm gebruikten achter het stuur. Ook zij zullen zich aan een boete mogen verwachten.