Politie gaat deze week nieuwe flitsmarathon houden: “Die dag gedurende 24 uur extra controles”

door: PMN
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie in ons land kondigt een nieuwe flitsmarathon aan. Die flitsmarathon vindt nog deze week plaats en zal 24 uur duren.

Vrijdag start de politie een nieuwe flitsmarathon. Gedurende 24 uur zijn er extra controles in het hele land. De flitsmarathon start om vrijdagochtend om 6 uur en zal duren tot zaterdagochtend 6 uur.

“Deze aangekondigde actie heeft als voornaamste doel bestuurders aan te moedigen om hun snelheid te matigen en zich altijd en overal aan de toegestane snelheidslimiet te houden. Veel bestuurders onderschatten nog steeds de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt”, legt de politie uit.

Op vrijdag 19 april start de politie een flitsmarathon die 24 uur zal duren

“Verkeersveiligheid blijft een topprioriteit voor de Geïntegreerde Politie, daarom organiseert ze al voor de 20e keer deze preventie- en controleactie. Overdreven snelheid is nog steeds een van de hoofdoorzaken van verkeersongevallen, samen met rijden onder invloed en gsm-gebruik achter stuur. “

De vorige flitsmarathon dateert van november 2023. Van alle gecontroleerde bestuurders hield toen zo’n 6 procent niet aan de snelheidsbeperking. In april van vorig jaar was er ook al een flitsmarathon en toen werd 4% van de gecontroleerde bestuurders betrapt op overdreven snelheid.