Politie schrikt en kan niet anders dan rijbewijs intrekken: "Ze was duidelijk dronken, zoveel promille"

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Politiezone Westkust

De politie heeft bij controles op alcohol en drugs achter het stuur weer wat ontdekkingen gedaan. Heel wat bestuurders testten positief. In enkele gevallen was er zelfs sprake van zware alcoholintoxicatie.

De politie van zone Rivierenland voerde tijdens de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari en tijdens de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 februari alcoholcontroles en controles op drugs in verkeer uit op diverse locaties.

"In totaal werden 1.117 ademtests afgenomen. Twintig bestuurders testten positief. Vijftien wegens strafbare alcoholopname in het verkeer en vijf wegens drugs in het verkeer. Elf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen."

"Een bestuurster trachtte bij het opmerken van ons dispositief in Willebroek onze controle te omzeilen door snel haar auto te parkeren op de parking van een café. Bij interceptie bleek waarom ze liever geen politiecontrole wou: ze had 2,1 gram promille alcohol in haar bloed. Ze was duidelijk boven haar theewater. Om 03.00 uur dacht ze dat het ongeveer 22.30 uur was."

"Een bestuurster had 2,3 gram promille alcohol in haar bloed. Op 20 november 2020 werd zij door ons ook al geverbaliseerd wegens strafbare alcoholopname in verkeer."

"Een bestuurder had maar liefst 2,6 (!) gram promille alcohol in zijn bloed. Hij was tevens geen drager van zijn rijbewijs en is hiervoor extra strafbaar. In ieder geval gaat de periode van onmiddellijke intrekking meteen in."

"Hij moet zijn rijbewijs nu onverwijld inleveren bij onze diensten. Zijn auto werd ter plaatse geïmmobiliseerd door middel van een stuurstang en dit tot de effectieve afgifte van zijn rijbewijs."