Opgepast, hier gaan nieuwe trajectcontroles werken: "Vanaf 1 april volgen boetes"

door: STS
trajectcontrole
Afbeelding bron: Photonews

Er gaan weer nieuwe trajectcontroles in werking treden. De komende dagen wordt er nog gesensibiliseerd, vanaf 1 april worden er boetes uitgeschreven.

Vanaf 1 april treden twee trajectcontroles in werking. In Knokke-Heist gaat dit om de trajectcontrole in de Westkapellestraat. In Damme gaat dit om de installatie in de Weststraat, laat politiezone Damme/Knokke-Heist via een persbericht weten.

"Op de twee trajecten zal een snelheidsregime van 70 kilometer per uur van kracht zijn. Dit betekent dat de snelheidslimiet in de Weststraat tussen Vivenkapelle en Moerkerke zal wijzigen. De snelheid van 50 km per uur ter hoogte van het Wonderjaar verdwijnt. Eind deze week verwijdert het stadbestuur de verkeersborden. De trajectcontrole in de Westkapellestraat ligt tussen de Nieuwstraat en de Hulststraat. Ook hier geldt de maximumsnelheid van 70 km per uur."

"Het Vlaams Gewest maakt van de gelegenheid gebruik om ook haar trajectcontrole op de N9 tussen Maldegem en Sijsele op maandag 1 april te activeren. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur."

"Een trajectcontrole werkt efficiënter dan een flitscamera", zegt korpschef Steve Desmet. "Veel bestuurders remmen ter hoogte van een flitspaal af, maar drijven daarna de snelheid opnieuw op. Op locaties met een trajectcontrole respecteren de bestuurders over een langere afstand de toegelaten snelheid, wat de veiligheid ten goede komt."

“De komende dagen gebruiken we actief om bestuurders te sensibiliseren, vanaf 1 april volgen boetes bij overschrijding van de trajectsnelheid", geeft Desmet nog mee.