Twee nieuwe trajectcontroles op komst: "Nodig na het tragisch overlijden van Loes (7)"

door: STS
Trajectcontrole
Afbeelding bron: Photonews

Er komen weer nieuwe trajectcontroles erbij in Vlaanderen. Eentje daarvan bevindt zich op de plek waar enkele jaren geleden een 7-jarig kind om het leven kwam.

De nieuwe trajectcontroles komen er in Schoten. Eentje komt er op de Horstebaan, tussen de Listdreef en de Amerlolaan, en de andere op de Alice Nahonlei, tussen de Nachtegalenlei en de rotonde Wezelsebaan. Het gaat om plaatsen met een snelheidslimiet van 50 km/u.

Op de Horstebaan deed er zich drie jaar geleden een dodelijk verkeersongeval voor. Het slachtoffer was een meisje van 7 jaar. Ze stak de weg over met haar fiets, werd aangereden door een wagen en overleefde de klap niet.

"Na het tragisch overlijden van Loes zijn er extra raadscommissies Mobiliteit geweest, waarin de raadsleden van Schoten beslist hebben dat een trajectcontrole nodig is", vertelde Maarten De Veuster, de burgemeester van Schoten, aan de VRT.

"We hopen dat de infrastructuur nog voor de zomer geplaatst kan worden en dan kan de trajectcontrole normaal gezien in het najaar in werking treden."