Zorg dat je niet geflitst wordt: "800 overtredingen per dag op deze plaats"

door: STS
Flitspaal
Afbeelding bron: Photonews

De federale politie staat te kijken van het aantal snelheidsovertredingen dat nu vastgesteld wordt op een bepaalde plaats. "800 stuks per dag, dat is tien keer meer dan het normale gemiddelde", klinkt het.

Het X-kanaal Oosterweelverbinding liet dinsdag al weten dat de "snelheidscontroles overuren draaien" ter hoogte van de werken aan de Oosterweelverbinding. Ook de federale politie stelt vast dat veel bestuurders er zich niet van bewust zijn dat de maximumsnelheid verlaagd is.

"Omwille van de Oosterweelwerken in Antwerpen zijn op verschillende autosnelwegen in de omgeving snelheidsverlagingen doorgevoerd", klinkt het. "Een werfzone is altijd een gevarenzone, niet alleen omdat er arbeiders aanwezig kunnen zijn, maar ook omdat de normale wegconfiguratie is aangepast. Denk aan smallere rijstroken, omleidingen, werfmateriaal... Een aangepaste snelheid is dus belangrijk."

"We merken echter dat veel bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheden houden. Zo stellen we een grote toename vast van het aantal snelheidsovertredingen op de E19 ter hoogte van de flitspaal aan Kleine Bareel. Daar worden momenteel meer dan 800 overtredingen per dag geregistreerd, dat is een vertienvoudiging van het normale gemiddelde!"

"We roepen bestuurders op om de toegelaten maximumsnelheid altijd te respecteren en extra voorzichtig te zijn bij het naderen van een werfzone."