Open VLD wil voorstel dat geen goed nieuws is voor wie een uitkering krijgt doorduwen

door: BVDO
Tom Ongena
Afbeelding bron: Photonews

Rond de feestdag van 1 mei lanceerden heel wat partijen hun voorstellen voor de verkiezingen. Open VLD beloofde 500 euro meer voor wie werkt.

Wie werkt moet volgens Open VLD altijd 500 euro meer krijgen dan iemand die niet werkt. Dat klinkt heel erg mooi, maar het is geen maatregel waarbij extra geld vrijgemaakt wordt. Integendeel, het is zelfs een puur besparingsvoorstel.

“Wie een uitkering krijgt, zal niet blij zijn dat wij gaan snoeien in de welvaartsenveloppe”, zegt Open VLD-voorzitter Tom Ongena in De Zondag. “Dat betekent: geen verhogingen meer boven de index. Wie geen werk wil zoeken, zal niet blij zijn met onze maatregelen. De vakbonden zullen niet blij zijn met onze voorstellen.”

Voor Open VLD is dit iets wat zeker moet verwezenlijkt worden, anders stappen ze niet in de regering, zo geeft Ongena nog mee. “De 500 euro is een breekpunt, ja. Dat moet met zoveel woorden in het regeerakkoord staan. Anders doen wij niet mee.”

Ongena wil als voorzitter de regeringsonderhandelingen voor zijn partij voeren. “Het lijkt me logisch dat ik dat doe, want ik ben de partijvoorzitter. Maar ik zal me graag laten bijstaan door een sterk team.”

Instagram:

Volg Redactie24 nu op Instagram