Partner van overleden Aron Wade doet hartverscheurende onthulling: "Had hem beloofd om te zwijgen"

door: LHX
Aron Wade
Afbeelding bron: Photonews

Begin deze week overleed Aron Wade, de acteur die bekend was van onder andere 'W817' en 'De kotmadam'. Hij koos voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden.

Acht jaar lang was Aron Wade samen met schrijfster Ria Maes. Zij was er voor hem tijdens zijn donkerste momenten.

Al anderhalf jaar geleden besliste Aron dat hij voor euthanasie wilde gaan. De voorbije anderhalf jaar wist Ria dus al dat hij zou sterven. Toch is zijn dood nog steeds een zware klap voor haar. "Emotioneel heb ik me niet kunnen wapenen. Ik voel me leeg", zegt ze tegen Het Nieuwsblad.

In tegenstelling tot Ria wist niemand anders van zijn plan. Hij sprak er met bijna niemand over. "Hij was bang voor het diepe verdriet van anderen. Hij wilde niet op andere gedachten worden gebracht, wilde niet gered worden."

Zelfs zijn moeder, broers en zus wisten van niets. Ria bracht hen pas op de hoogte toen Aron al gestorven was. Tot op het einde worstelde hij met de vraag of hij het hen moest vertellen of niet, maar hij wist dat zij er alles aan zouden doen om hem tegen te houden.

"Daar heb ik het nu heel moeilijk mee. Ik voel me schuldig. Maar ik had Aron beloofd om te zwijgen", aldus Ria. "Hij zei me dat als ik het zou vertellen, hij meteen naar de arts zou bellen om de euthanasie in gang te zetten. En als dat niet lukte, dan zou hij er zelf een einde aan maken."

Tags aron wade