Nicky Hayen spreekt klare taal over rode kaart van Onyedika

door: BVDO
nicky hayen
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagavond speelde Club Brugge 1-1 gelijk op Charleroi. Achteraf was er veel te doen over de rode kaart van Raphael Onyedika.

Op het uur kwam Club Brugge met tien te staan tegen Charleroi. De thuisploeg stond dan ook al op voorsprong. Game over denk je dan, maar blauwzwart ging plots beter spelen en dwong nog een gelijkspel af.

De rode kaart van Onyedika was het gespreksonderwerp van de avond. “Het is een zwaar verdict, ik heb de beelden net bekeken. Hij gaat met de voet vooruit, maar die is op de grond. Er is geen contact. Het is een heel strenge beslissing”, zei trainer Nicky Hayen achteraf.

Het was opvallend hoe goed Club plots begon te voetballen. “De laatste dertig minuten, met een man minder, waren dan ook het toonbeeld van hoe het wél moet, en dat gedurende 90 minuten. Ik heb het ook in de kleedkamer gezegd, we moeten zo spelen van bij de start van een wedstrijd.”

Hayen was fier dat zijn tien spelers nog een punt binnenhaalden. Dat moet een boost zijn voor het duel van woensdag in de Champions League tegen Sturm Graz.