Wankelt de stoel van Nicky Hayen dan toch bij Club Brugge? "Niet veel nodig"

door: JDH
nicky hayen
Afbeelding bron: Photonews

Nicky Hayen redde zondag voorlopig zijn vel met een 1-0 overwinning van Club Brugge tegen Antwerp. Toch mag hij nog niet helemaal op beide oren slapen. 

Na 1 op 9 was de druk op Nicky Hayen groot bij Club Brugge. Tegen Antwerp kreeg Club tien minuten voor tijd een penalty, Nilsson faalde niet. Met 4 op 12 staat Club nog altijd 13de, maar de kloof met de top zes is amper twee punten. 

Toch blijft de positie van Hayen wankel. De landskampioen zal een reeks moeten neerzetten en opschuiven in het klassement. Want zoals vorig seizoen met een grote achterstand aan de play-offs beginnen is geen optie. 

Daardoor zal Hayen wellicht minder respijt krijgen dan zijn voorganger Ronny Deila als het toch moeizaam blijft verlopen. Al zijn er ook zaken die in het voordeel van Hayen spreken.

"Wat we deze week hebben geleerd, is dat iedereen in Brugge wil blijven samenwerken met Nicky Hayen. Ze vinden hem allemaal een goede trainer", zegt Peter Vandenbempt bij Sporza. 

"Maar de komende maanden zal er niet erg veel nodig zijn om hem zomaar aan de kant te schuiven", stelt Vandenbempt nog. Half september begint Club Brugge ook nog aan de groepsfase van de Champions League.