Wordt Hayen ontslagen bij Club Brugge? Vandenbempt wijst ook naar bestuur en Bart Verhaeghe

door: JDH
nicky hayen
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge is bijzonder slecht aan het nieuwe seizoen begonnen met een verloren Supercup en een 1 op 9. Staat de positie van Nicky Hayen ter discussie? 

Vorig seizoen leek alles vanzelf te gaan onder Nicky Hayen, met 24 op 30 in de play-offs en alsnog de landstitel voor Club Brugge. Nu volgt echter de realiteit met nog geen enkele zege in vier officiële wedstrijden dit seizoen. 

Er wordt dan ook al getwijfeld aan Hayen, maar dat begrijpt Peter Vandenbempt niet. "Het is toch bepaald respectloos om het werk van Hayen en zijn staf plat te relativeren", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

De contractverlenging van Hayen na de play-offs was er een zonder garantie op succes, zoals dat ook in de play-offs was. Als er toch getwijfeld wordt aan Hayen, dan is volgens Vandenbempt ook het bestuur met voorzitter Bart Verhaeghe schuldig.

"Als Hayen nog altijd doet wat hij drie maanden geleden deed maar de resultaten bijven uit, ligt dat dan aan de trainer of aan de ‘structuur’ en de ‘tools’ die hem worden aangereikt?", stelt hij nog.