Brugs Clubicoon spreekt zich uit over ontslag van Nicky Hayen: “Hij heeft een probleem”

door: BVDO
nicky hayen
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge begon de nieuwe competitie met slechts 1 op 9. Er is werk aan de winkel voor de landskampioen, maar ook voor trainer Nicky Hayen.

Nochtans worden het bijzonder moeilijke weken. De eerstvolgende opdracht voor blauwzwart is immers Royal Antwerp FC, een wedstrijd die normaal niet verloren mag worden, als Hayen zijn job wil behouden.

De trainer van Club Brugge is bijzonder scherp in zijn analyses van wat er fout loopt, maar uiteindelijk weten we allemaal wie er aan de kant geschoven wordt als het bij een voetbalploeg niet draait zoals het moet.

“Ik denk toch dat hij een probleem heeft”, zegt Philippe Vande Walle in Het Nieuwsblad. “Met déze kern moet het beter. Ik moet er geen tekening bij maken: als dit nog een paar keer gebeurt, dan vliegt hij.”

Hayen werd vorig seizoen aangeduid als opvolger van de doorgestuurde Ronny Deila, met de bedoeling het seizoen uit te doen en te redden wat er te redden viel, maar hij pakte wonderwel nog de titel.

Toch heeft Vande Walle zijn twijfels of een ontslag van Nicky Hayen wel de goede oplossing zou zijn voor Club Brugge. “Of dat dan de juiste keuze zou zijn, daar spreek ik me niet over uit”, besluit hij.