Heldendaad: Mama redt zoontje (3) van de dood maar bekoopt het met haar leven

door: STS
Lisa
Afbeelding bron: Facebook.com/lisa.chapman.505523

Een moeder heeft een heldendaad verricht. Ze redde het leven van haar zoontje, maar moest dat met de dood bekopen.

De 28-jarige Lisa Chapman uit Ashford (VK) ging tijdens een doopfeest iets uit haar auto nemen. Op dat moment kwam er een wagen aangereden waarvan de bestuurder onder invloed van alcohol en drugs verkeerde.

De vrouw kon haar 3-jarig zoontje nog net op tijd naar een veilige plek gooien, maar werd zelf aangereden. Ze overleefde de klap niet en werd ter plaatse doodverklaard door de hulpdiensten. Het kind kwam er met lichte verwondingen vanaf.

De 25-jarige bestuurder van de wagen pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf. Hij ramde daarbij een verkeersbord en knalde bijna op een ander voertuig, alvorens hij zijn wagen achterliet. Hij werd later in zijn bed aangetroffen, weet The Sun.

De bestuurder heeft nu een gevangenisstraf van tien jaar en tien maanden gekregen voor het ongeval, dat begin september plaatsvond. Hij pleitte schuldig aan het veroorzaken van een overlijden door gevaarlijk rijden, en aan het plegen van vluchtmisdrijf.

In de rechtbank was te horen dat de man die dag op een festival was geweest, waar hij alcohol, cocaïne en cannabis tot zich nam. Daarna kroop hij achter het stuur van zijn Ford Fiesta, wat uiteindelijk vreselijke gevolgen zou hebben.