Mensen verbaasd over nijdige uithaal van Calvo: "Nu leren we hem echt kennen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Groen-politicus Kristof Calvo en politiek journalist Rik Van Cauwelaert zijn op sociale media in de clinch gegaan. Calvo postte een bericht over het feit dat de regering er nog niet uit is welke grondwetsartikelen na de komende verkiezingen aangepast zullen kunnen worden.

"Hier word ik kwaad van", schreef hij op X. "We gingen open en ordentelijk de toekomst van land en politiek voorbereiden. Dat is niet gebeurd. Gevolg: tot vlak voor de deadline wordt er in achterkamers gemarchandeerd over welke debatten de volgende jaren gevoerd mogen worden."

"Tja, uw partij zit in deze regering... of vergis ik me?", reageerde politiek journalist Rik Van Cauwelaert. Calvo: "Breaking news: Groen zit in de federale regering. Wat een briljante analyse, beste Rik."

"Wat ik voor de komende campagne hoop is niet alleen politici, maar ook analisten met wat meer diepgang en nuance, over systeemfouten in plaats van anekdotisch en goedkoop gewauwel."

"Dus, u bent boos omdat de regering waar uw partij een pijler van is haar werk niet aankan. Dat is geen analyse, dat is een vaststelling", kaatste Van Cauwelaert de bal terug.

Volgers geven mening

De volgers hadden ook een mening over de discussie. "Van Cauwelaert heeft wekelijks zowat de meest diepgaande column van alle politieke columns", schrijft Kristof. "U bent blijkbaar heel gefrustreerd en begint dan op de man te spelen. Is dat ook onderdeel van die nieuwe politieke cultuur van u? Heeft u die arrogantie in Nederland opgelopen?"

"Hola! Kristofke begint nijdig te worden. Zeker de laatste peiling gezien?", reageert Benny. "Arrogantie ten top!", vindt iemand met een anoniem account. "Nu leren we jou pas echt kennen. Je zal nooit een politieke hoogvlieger worden. Ik vertrouw meer op de expertise en ervaring van Rik."