Deze uitspraak lokt kritiek uit: "Zij horen niet thuis in sociale woning"

door: STS
Sociale woning
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) vindt niet dat huisvrouwen of huismannen thuishoren in een sociale woning. Dat levert hem kritiek op.

"Ik heb geen enkel probleem met mensen die zelf de keuze maken om thuis te blijven, om welke reden dan ook, ik vind het fantastisch als je dat kan doen. Maar wat niet kan, is dat je dat doet omwille van de ondersteuning die je krijgt van de rest van de bevolking", sprak Diependaele in het Vlaams Parlement over huisvrouwen en -mannen in een sociale woning.

"Helemaal niet akkoord", reageert Vlaams Parlementslid An Moerenhout van Groen op X. "Ook huisvrouwen -en mannen hebben recht op een betaalbaar dak boven het hoofd. Wonen is een grondrecht voor álle Vlamingen!", schrijft ze.

Haar partijgenote Meyrem Almaci is het met haar eens. Ook zij uit kritiek op het beleid van Diependaele. "Het wordt steeds degoutanter, dit N-VA beleid rond wonen."

Jos D'Haese (PVDA) sluit zich daarbij aan en spaart de kritiek niet. "Nu zijn ook huisvrouwen en -mannen al profiteurs voor de N-VA, terwijl de Vlaamse regering er bijlange niet in slaagt om opvang voor elk kind te garanderen. Stop nu eens met het bashen van sociale huurders en investeer in kinderopvang en sociaal wonen."

Volg Redactie24 nu op Instagram