Zorgen om de zorg: "Ze willen die als vampieren leegzuigen"

door: STS
woonzorgcentrum
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Els Van Doesburg, schepen voor de N-VA in Antwerpen, wil de privatisering van de zorg opnemen in een toekomstig Antwerps- en Vlaams regeerakkoord. De PVDA wil daar niet van weten.

"Gaan ze het bij N-VA dan nooit leren? Het privatiseren van de zorg kost de staatskas op lange termijn veel meer geld en is nefast voor het personeel, de prijzen en de kwaliteit van de zorg", reageert Vlaams Parlementslid Lise Vandecasteele.

"Met de PVDA staan we altijd aan de kant van zij die nood hebben aan kwaliteitsvolle en betaalbare zorg, niet aan de kant van de multinationals die de zorg als vampieren leegzuigen. Wij zullen ons dan ook altijd blijven verzetten tegen de plannen om te privatiseren."

"Het stadsbestuur van Antwerpen en de Vlaamse regering wilden de afgelopen jaren stiekem een privatisering van de zorg doorvoeren. Maar gelukkig hebben wij - samen met de vakbonden, de sector en de ouderen - die plannen kunnen tegenhouden."

"Dat is een belangrijke overwinning. Bedrijven investeren niet in de zorg uit onbaatzuchtigheid, maar omdat ze een rendement op hun investering willen. Hun uiteindelijke doel is winsten verhogen en aandeelhouders tevreden houden. En dat doen ze door de prijzen te verhogen of te besparen op de personeelsinzet. Dat zien we overal."