Vergeet sangria: Deze verfrissende drank is aan een geweldige opmars bezig!

door: WVDS
Tinto de verano
Afbeelding bron: Pixabay

Als binnenkort het lentezonnetje zich laat zien of binnen enkele maanden de zomerhitte ons omarmt, gaat er niets boven een verfrissend koud glas tinto de verano. Maar wat is dit drankje dat zo geliefd is in Spanje en nu ook aan een opmars bezig is in België? En hoe maak je het zelf?

Lees snel verder en leer hoe je zelf een authentieke tinto de verano kan maken. Hier is alvast een beetje achtergrondinformatie over deze geweldige Spaanse zomerdrank.

Tinto de verano vindt zijn oorsprong in de Andalusische regio van Zuid-Spanje en wordt al sinds de vroege 20e eeuw genuttigd. Hoewel het minder bekend is buiten Spanje dan sangria, is tinto de verano in Spanje zelf vaak de geliefde drank van veel mensen  vanwege zijn verfrissende karakter en het gemak van bereiding.

Het woord 'tinto de verano' betekent letterlijk 'rode wijn van de zomer' in het Spaans. Tinto de Verano is eenvoudig te bereiden: het bestaat uit gelijke delen rode wijn en gaseosa, wat een lichtzoete koolzuurhoudende frisdrank is. Graag geven we jou het recept om zelf aan de slag te gaan!

Recept voor tinto de verano

Wat je nodig hebt:

- 1/2 liter rode wijn

- 1/2 liter koolzuurhoudende limonade zoals Sprite of 7Up

- IJsblokjes

- Schijfjes citroen of sinaasappel voor garnering

Hoe je het maakt:

1. Vul een groot glas voor de helft met ijswater.

2. Voeg gelijke delen rode wijn en koolzuurhoudende frisdrank toe.

3. Roer het mengsel door en garneer vervolgens met een schijfje citroen of sinaasappel.

4. Serveer meteen.

Hoewel tinto de verano traditioneel wordt bereid met gaseosa, kan het buiten Spanje moeilijk zijn om deze drank te vinden. Sprite, 7Up of een andere bruizende limonade kan ook gebruikt worden als alternatief.

Probeer het recept voor tinto de verano zelf eens uit en proef een stukje authentiek Spaans zomers plezier. Op een zwoele zomeravond of zonnige lentedag is dit verfrissende drankje de perfecte keuze. Salud!

Tags drank