Heeft de ploeg van Tadej Pogacar vuil spelletje gespeeld in Giro?

door: BVDO
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

In het peloton doet het gerucht de ronde dat UAE Team Emirates donderdag absoluut van de roze trui af wou. En daar hadden ze hun redenen voor.

De voorsprong van de kopgroep liep donderdag behoorlijk op, waardoor Luke Plapp zelfs virtueel in het roze reed. Zover kwam het niet, door de inspanningen van INEOS Grenadiers in het slot van de etappe.

Kwatongen beweren dat UAE Team Emirates een vuil spelletje speelde om de roze trui kwijt te geraken donderdag. De reden daarvoor is duidelijk: als Pogacar het roze niet had, dan kon hij vandaag zijn tijdrit afwerken in de kledij van de ploeg.

Nu moet hij dat doen in de roze kledij van de organisatie, die een pak minder aerodynamisch en gestroomlijnd is dan zijn eigen kledij. En dat betekent hoe dan ook dat hij met zijn eigen truitje meer tijdwinst zou kunnen pakken op zijn concurrenten.

Maar zover kwam het dus niet. Pogacar start vandaag de tijdrit in het roze. “Het roze weggeven, is voor ons geen obsessie”, zegt de ploegbaas van Pogacar. ‘We moesten relaxed blijven, controleren om uit de problemen te blijven en ook met respect koersen voor de roze trui. We hebben nooit gedacht over het weggeven van het roze, ook niet richting de tijdrit van vrijdag.”