Jasper Philipsen naar de Olympische Spelen? Bondscoach Sven Vanthourenhout zaait twijfel

door: AVL
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar ontpopten zich wederom tot de grote slokoppen van het wielervoorjaar. Onder de Belgen maakte vooral Jasper Philipsen indruk. 

De Vlam van Ham pakte de voorbije maanden opnieuw uit met enkele straffe prestaties en wist met Milaan-Sanremo zelfs zijn eerste grote monument binnen te halen. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout is onder de indruk. Een selectie voor de Olympische Spelen kan hij desalniettemin niet garanderen.

Vanthourenhout had Philipsen namelijk graag wat vaker aan het werk gezien in de Vlaamse klassiekers. "De finale van de olympische wegrit leunt dicht aan bij koersen à la Dwars door Vlaanderen, E3 Saxo Classic en Ronde van Vlaanderen, waar je in het slot meerdere (kassei)klimmetjes over moet", zo legt de bondscoach uit aan Het Laatste Nieuws.

"In dat opzicht had ik Jasper graag eens zo’n 'Vlaamse" finale zien rijden, om te kunnen vaststellen hoe ver hij daarin kan komen. Ik kan amper vier renners selecteren en moet zeker zijn van die vier."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp