Premier De Croo in zak en as: "Vind ik zo jammer"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Is eerste minister Alexander De Croo aan zijn laatste dagen als premier van België bezig? Binnenkort zijn er verkiezingen, en alles zal van de uitslag afhangen.

Open Vld doet het niet goed in de peilingen, maar in diezelfde peilingen scoort Alexander De Croo persoonlijk wel goed. Hij staat nog altijd in de top drie van populairste politici. De vraag is of dat genoeg zal zijn om premier te kunnen blijven in een volgende regering, beseft De Croo zelf ook.

In 'Villa Politica' werd Alexander De Croo gevraagd of hij eerste minister wil blijven. "Dat zullen de verkiezingen uitwijzen", zei hij. "Ik heb heel duidelijk aangegeven welke mijn prioriteiten zijn. Ik heb de voorbije vier jaar getoond op welke manier ik dat doe."

Enkel in Oost-Vlaanderen

"Maar laat nu de kiezer spreken en laat de kiezer zijn mening geven. Ik vind het nog altijd jammer dat enkel de Oost-Vlamingen hun mening kunnen geven over mij. Maar als de mensen willen dat ik nog een rol speel, dan moeten ze voor mijn partij stemmen."

"Ik denk dat we met de voeten op de grond moeten blijven. We staan op vier en een halve week van de verkiezingen. Laat die eerst eens plaatsvinden en laat de mensen hun mening geven. We zullen daarna kijken welke partijen bereid zijn om ons land in beweging te houden en wie daarbij welke rol speelt."

Volg Redactie24 nu op Instagram