Conner Rousseau heeft drastisch besluit genomen

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, de voormalige voorzitter van Vooruit, heeft een belangrijke knoop doorgehakt. Hij zal geen lijsttrekker zijn bij de komende verkiezingen.

Rousseau verdween van het toneel nadat hij vorig jaar in een dronken bui racistische en seksistische uitspraken had gedaan tijdens een nachtje stappen. Hij stopte als voorzitter van Vooruit en als Vlaams Parlementslid.

De vraag was of Rousseau nog zou terugkeren. Dat zal alleszins niet zijn als lijsttrekker in Oost-Vlaanderen, meldt de openbare omroep. Bij Vooruit klonk het steevast dat men hem de tijd wilde gunnen. Tot nu, want er moeten lijsten opgesteld worden voor de verkiezingen.

Rousseau heeft besloten om geen lijsttrekker te worden, maar het is nog niet helemaal uitgesloten dat hij een andere plaats op de lijst krijgt, eventueel als lijstduwer.

"Hij heeft eigenlijk geen zin om deel te nemen aan de verkiezingen in het algemeen", vertelde politiek journalist Johny Vansevenant aan VRTNWS.

"Als de leden dinsdagavond op het congres expliciet aan Rousseau de vraag stellen om toch op de lijst te staan, zou het kunnen dat hij dat nog in overweging neemt. De deur staat nog altijd op een kier, maar hij heeft er zelf niet veel zin in."